Oho, hupsista

Lantion hetkuttaminen on ihan parasta

Intoilin aiheesta jo Facebookissa, mutta koska koen tämän asian olevan jonkinlainen merkittävä virstanpylväs elämässäni, en malta olla bloggaamatta aiheesta. Muutama päivä sitten eräästä naistenlehdestä tarttui silmääni artikkeli, jossa neuvottiin, kuinka voi oppia hetkuttamaan lanteitaan kuten Shakira sen tekee. Vaistomaisesti nousin ylös vuoteesta ja lehden step-by-step -ohjeita lukien rupesin hakemaan sitä juttua, jolla perssuomalainen löytää lantioistaan rytmin.

Kaikki lähtee siitä, että jännitetään alimmat vatsalihakset ja lantiopohjanlihakset. Polvet hieman koukkuun, ryhti hyväksi ja ei kun hakemaan liikettä, joka siis lähtee alaselästä ja alavatsan lihaksista. Tunne oli uskomaton, kun huomasin, että minäkin osaan. Piti ihan peilin eteen kirmata katsomaan, että kuinka naurettavalta näytän, sillä se tuntui liian helpolta ja mukavalta, että olisin voinut uskoa liikkeen näyttävän hyvältä, mutta hitsi, kasvoilleni levisi leveä hymy, kun huomasin lantioni ja takamukseni keinuvan oikein nätisti enkä edes näyttänyt satiaisista kärsivältä sotanorsulta.

Tärkeää on pitää ylävartalo paikallaan. Kun liike lähtee todellakin sieltä alavartalon lihaksista, niin ylävartaloa ei tarvitse edes ajatella, kunhan pitää rytmin hyvänä. Huomasin jo kahden päivä keikuttelun jälkeen (siis enäähän en voi kulkea yhdenkään peilin ohi ilman, että edes vähän hetkuttelen), että tiettyjen lihasten aktivointi ja lantion letkeys vaikuttivat mm. kävelytyyliini ja ryhtiin. Sellaiset lihakset, joita ei ole ilmeisestikään aikaisemmin tullut kauhean aktiivisesti käytettyä, ovat aamuisin tuntuneet, siis niin kuin olisi jonkinlainen korsetti ilmestynyt vatsan ja alaselän ympärille ja takareisiin tuo myöskin mukavasti käy.

Eilen sitten halusin oppia lisää ja You Tubesta löysinkin muutamia tosi hyviä videoita, lähinnä vatsatanssin puolelta. Sieltä opin lisää liikkeitä ja kohta voin vaikka tehdä oman koreografiani, jota esitellä esimerkiksi humalaspäissään paikallisessa kuppilassa karaokelaulannan ohessa.

Olen siis vihdoin löytänyt liikunnallisen harrastuksen, jota rakastan. Tuossa harrastuksessa on monia hyviä puolia, mm. se, että selkävaivat katoavat ja tutkimusten mukaan vatsatanssi ja lantion hytkyttely vahvistaa merkittävästi lantiopohjanlihaksia. Lisäksi sitä voi harrastaa yksin, eikä tarvitse mennä itseään mihinkään zumbatunnille häpeämään, se on hauskaa, naisellista ja kehittymisen suhteen vain taivas on rajana.

Itselläni seuraava tavoite on oppia sheikkaamaan takamusta ihan hulluna. Eilen opin sellaisen lantionoston, jolla voi vaikka pamauttaa ärsyttävät, liian lähelle änkäävät ihmiset kauemmaksi.

 

Nyt siis kaikki ihmiset hetkuttelemaan lanteita. Työpaikoillakin voisi järjestää aina sellaisia hetkutteluhetkiä, kai miehetkin voivat hetkuttelun oppia? Mallia ja rytmin voi ottaa vaikka täältä

 

Helena

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän pekkakorhonen kuva
Pekka Zei Korhonen

Mielenkiintoista...hmmm... Mietin tosin - kun Helenan kynätaitoja tuntee - oliko kyseessä vaan jokin aamuannos mustaa huumoria tai pakollinen ironian pläjäys? Hellu kyllä toisaalta kirjoittaa niin paatoksella, että varmaan on tosi kyseessä. Olisin udellut onko uuudella harrastuksella jokin tunnettu nimi? Bum shaking? Meillä miehillä ei ole mitään moista treeniä vastaan, luulisin. Korkkarit ja lantion hetkuttelu... siis pump bum shaking... Yes!

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Höh, ihan vakavissani kirjoitin kerrankin :D En tiedä nimestä, itse kutsun sitä lantion hytkyttämiseksi. Se on siis sekoitus jotain lattaria ja jotain vatsatanssia :D En mie tiedä, en ole koskaan tanssia harrastanut.
Joo, tuo korkkarien lisääminen harjoitteluun tekisi varmasti hyvää säärille, täytyy testata :P

Jukka Jänönen

Itse olen aina ajatellut, että olet Hulina hanhilauman johtaja: http://www.youtube.com/watch?v=wNf0QT9r97I

Luultavasti hyvä ideasi tästä ottaa kipinää. Ajattelen keski-ikäistä naishanhilaumaa.

Minun silmissäni olet aina ja ikuisesti nuori tyttö. Ps. Olet velkaa mulle kaksi kaljaa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Jep-jep. Tuossa lantionnostossa on jotain tuttua. Pam-pam vaan.

Jukka Jänönen
Kristian Kuronen

Treenaile nyt siihen asti, että pielinen kantaa. Sitten ei muuta kuin jään yli Kolille tekemään Shakiran nolostuttavia yt-videjä. ;)

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Pitääpä kokeilla kun seuraavan kerran menee diskoteekkiin!

a s

Toihan on tosi hieno homma, vaikkei siinä edes olisi mitään eroottista latausta.

Ari Ojala

Jäin ihmettelemään miltä näyttää satiaisista kärsivä sotanorsu, jos mitenkään mahdollista voisitko panna linkin?
Googlettamalla en löydä mitään millään kielellä mitä osaan.
Toi napatanssi tulisi olla vaikka matematiikan sijaan yksi pakollisista koulussa.

Käyttäjän jkas kuva
Joonas Salminen

Tota napatanssia ei kyllä moni osaisi tosta vaan opettaa.. :) Ei kyllä matematiikkaakaan, mutta ihan hyvä idea liikuntatunneille. Esim. Braindancea olen vetänyt alakoululaisille. http://creativedance.org/about/braindance/

Käyttäjän jkas kuva
Joonas Salminen

Ehdottomasti vaatii suljetun tilan sekä tietyn yksityisyyden tai pienen humalan diskoteekkenissä, että lähden harjoittelemaan pidemmälle kyseistä taitoa. Kotona tulee kyllä musiikin tahtiin (melkein...) tehtyä tämän tyyppisiä harjoitteita, ja kyllähän niistä hyvä mieli tulee, vaikkei osaakkaan paljoa.

Keskivartalonhallinta on kuitenkin aika tärkeä osa liikkumista ja urheilua, itse selkävaivaisena olen kokenut ihan poikkeuksellisen toimivaksi erilaiset selkärangan ja vartalon "ketkutukset", muun urheilun ohessa. Syvät selkä- ja vatsalihakset kehittyvät.

Onhan sitä kyselly naispuoleiset henkilöt mukaan Zumbaan, mutta eihän sitä sukupuoliroolittuneisuuden vuoksi kehtaa(keskisuomalaisittain) tai ilkeä(itäsuomalaisittain), eikä oikeastaan kiinnostakkaan mennä muiden nähtäväksi. On aktiviteetteja, joita on mukava tehdä välillä yksin... :)

Heikki Ojala
Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Heti kunhan Helenan opetusvideo löytyy Youtubesta, niin lupaan alkaa harrastamaan.

Pentti Järvi

Mukava sukulaiseni Liisa on harrastanut vatsatanssia monta vuotta ja se sekä muu liikunta ovat pitäneet hänet nuoren näköisenä ja nuorekkaana muutenkin, vaikka on täyttänyt 70v.
Rekvisiittaa:
http://www.vatsatanssi.fi/shop/index.html

Käyttäjän kaminiitto kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Vilkuilen silloin tällöin Quo-nimistä tiedelehteä ja siellä kyllä suositeltiin piikkareita lantiopohjan lihasten vahvistamiseen. Oli niistä muutakin etua.
http://www.xn--hammaslkri-w5aab.net/kamin/kamin1_4...

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Lantiopohjan lihaksien treenaamisessa geishapallot lienevät parhaat. Suositellaan sen lisäksi synnyttäneille ja ikääntyneille virtsankarkailuun.
Miehilläkin on samat lihakset. Jotkut osaa "vilkuttaa"

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa