Oho, hupsista

Laihduttajaa ärsyttävät kommentit

  • Kyllä, minä hinkkaan ihoani kuorintahanskoilla ja rasvaan selluliittivoiteella, so what.
    Kyllä, minä hinkkaan ihoani kuorintahanskoilla ja rasvaan selluliittivoiteella, so what.
  • Aamiaiseksi maistuivat kasvikset sekä kolmen munan munakas paprikalla, persiljalla ja ruohosipulilla höystettynä.
    Aamiaiseksi maistuivat kasvikset sekä kolmen munan munakas paprikalla, persiljalla ja ruohosipulilla höystettynä.

Laihduttaja törmää projektinsa aikana ärsyttäviin kommentteihin. Aina joku tietää paremmin kuin itse, kuinka se laihdutus pitäisi tehdä ja kuinka joitain asioita olet ymmärtänyt ihan väärin. Tässä on top viisi kommenteista, jotka aiheuttavat näppylöitä. 

1.
”Jee, painoni putosi ensimmäisellä viikolla kolme kiloa!”
”Jaa, se on vain nestettä. Rasvaa ei voi kadota enempää kuin kilo viikossa.”

Jos joku sanoo, että paino putoaa kolme kiloa viikossa, niin siinä ei puhuta mitään rasvasta. Paino on silloin pudonnut viikossa kolme kiloa, olipa se läskiä, nestettä tai lihasta. En ymmärrä muutenkaan tuota kommenttia, koska esim. minä olen sellainen turvotuspossu, että olen ainoastaan onnellinen siitä, jos niitä turvottavia nesteitä katoaa kehosta. Se tekee ololle ja ulkomuodolle paljon, ja lisäksi nopeasti alas hurahtavat lukemat vaa’an näytössä saavat entistä innokkaammin laihduttamaan. 

2. 
”Syö vähemmän, liiku enemmän.” ja ”oikotietä onneen ei ole.”

Eiköhän tuo ole jokaiselle laihduttajalle selvä asia. Käsitykseni mukaan jokainen laihduttaja on sisäistänyt mm. sen, että on läski ja haluaa laihtua, ja tekee sen niin, että syö vähemmän kuin kuluttaa. 
Joillekin se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että vähentää määrissä sitä, mitä on tottunut naamaansa mättämään. Jollekin toiselle se tarkoittaa tiukkaa kaalisoppadieettiä. Kolmannelle, kuten minulle, se tarkoittaa rajoitettua ruokavaliota. Mikä sopii yhdelle, ei sovi toiselle. 
Itse en esim. yksinkertaisesti pystyisi olemaan millään VLC-dieetillä. Ihailen ihan aidosti niiden ihmisten itsekuria, jotka pystyvät elämään kuukausia jollain pussikeitoilla tai ihmesopalla. Minusta ei sellaiseen olisi. Toisaalta, rupsahtamista pelkäävänä ja liikuntaa rakastavana en edes pystyisi sellaiselle dieetille rupeamaan. Samoin on hienoa, että joku laihduttaa niin, että syö ihan tavallista, suomalaista arkiruokaa, mutta syö vähemmän. Itselläni kuitenkin on sellainen vamma, etten oikeastaan kaipaa perunoita tai leipää, joita en muutenkaan mitenkään älyttömästi tykkää syödä, joten olen havainnut hyväksi ruokavalion, jossa on kylläinen ja virkeä olo ja voi myöskin herkutella niitä juttuja, joista tykkää. Esim. juustoja ja punaviiniä 
Jos joku on läski ja pyrkii niistä läskeistä eroon, niin eiköhän se ole ainoastaan hyvä asia, että tekee sen. Tyylillä ei kai ole niin väliä, ainoastaan lopputuloksella. 

3. 
”Lihot kuitenkin takaisin, ja kilot tulevat tuplana!”

Okei, kiitos nyt tästäkin vähästä. Kannustavaa. 
Ja lisäksi olen niin tyhmä, että kuvittelen voivani tavoitepainon saavutettuani ruveta mässyttämään ihan mitä tahansa lihomatta takaisin. 

4. 
”Sillä, tällä tai tuolla ei ole mitään merkitystä”

Onpas. Esim. itse harrastan ihon kuivaharjaamista, jonka jälkeen hieron pahimpiin läskeihini selluliittivoidetta, vaikka en oikeastaan edes usko selluliittivoiteisiin. Toki ihon kuivaharjaus ja hieronta voiteella vilkastuttavat pintaverenkiertoa, ja ne taas omalta osaltaan auttavat taistelussa selluliittia vastaan, tai ainakin tekee ihosta kauniimman. 
Mm. tuollaisella hömpänpömpäksi laskettavalla on muitakin kuin kaunistavia vaikutuksia: ajatuksissa on muutakin kuin syöminen ja minusta kaikki sellainen, joka saa naisen tuntemaan olonsa kauniimmaksi, on hyvästä (varsinkin, jos se pysyy normaaliuden rajoissa). Tämä kannattaa miestenkin muistaa!

5. 
”Tein tänään sata vatsalihasliikettä!”
”Et sinä sillä laihdu”

Uusimpien tutkimusten mukaan tehoiskuilla on merkitystä. Esim. jos sitä läskiä on persauksissa eniten, niin tehokas pepputreeni kasvattaa pyllyn lihaksia ja se voi vaikuttaa myöskin paikallisesti rasvan palamiseen. Eihän nyt tietenkään kukaan tervejärkinen kuvittele laihtuvansa vain sillä, että tekee vatsalihasliikkeitä tai jumppaa persaustaan, mutta a) sillä saa paremman ryhdin ja kauniimman profiilin, b) sillä voi edesauttaa vatsamakkaroiden palamista, sillä enemmän lihasta on vähemmän rasvaa (kun lihakset kasvavat, kasvaa energiankulutus) ja c) laihtuessa menettää helposti lihaksista massaa, joten on tärkeää pitää huolta lihaksista. Paitsi jos haluaa tulla rusinaksi - ja sitähän me emme halua.
Kotijumppailusta saattaa sitä paitsi seurata iloisia yllätyksiä. Esim. nyt kuntosalilla käydessäni minulle on paljastunut, että jossain tuolla rasvakerroksen alla minulla on itse asiassa varsin vahvat ja hyväkuntoiset keskivartalon lihakset. Nyt niitä onkin kiva treenailla ja odottaa jännityksellä kohtaamistamme. Sitten kun jonain päivänä voin havaita ne peilin kautta, sanon niille ”moikka kaverit, vihdoin me tapaamme”, ja olo on varmaan vähän niin kuin synnytyksen jälkeen, kun saa vauvan ensimmäisen kerran syliinsä Pusu

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

James Hirvisaari

Ilkeät kuittailijat ja besserwisserit voi jättää omaan arvottomuuteensa. :)

Kokeilin joskus karppaamista ja painoa lähti helposti ja ilman nälkää lyhyessä ajassa 15 kg.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Eipä me sellaisista välitetä :)

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Laihduttaminen näyttäisi olevan kummallinen sekoitus yksilösuoritusta ja kollektiivista toimintaa. Laihduttaja saa liiankin helposti henkilökohtaisia valmentajia urakkaansa, mutta valmentajilla ei pääosin näytä olevan minkäänlaista kunnioitusta sille miten laihduttaja haluaisi toimia eikä miltä hänestä tuntuu. Jännä ilmiö. Välillä näyttäisi, että nämä vapaaehtoiset valmentajat koittavat vain ulkoistaa omat epäonnistuneet laihdutusyritykset laihduttajalle toivoen laihduttajankin epäonnistuvan.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Se voi olla yksi. Toki seassa on myöskin niitä, jotka aidosti haluavat tsempata ja auttaa, mutta tekevät sen turhan töksäyttävästi :D

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

oon just tommonen, tulee joku juttu mieleen, ulostuu, harkinta sitten loukkaantumisen jälkeen.

Veikko Vitikainen

Suurimpia valittajia toisten ihmisten laihdutuspyrkimyksiin ovat satakiloiset kaljamahat, joilla ei ole miestä eikä naista tehdä mitään oman ylipainonsa poistamiseksi. Eli perussyy on taas tuo ns. kansalliskateus. Eli jos olen läski niin en hyväksy että naapuri on yrittämässä pitää painonsa kurissa. Ikävä kyllä, tällaisia me Suomalaiset läskeinemme olemme.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Besserwisserit oikein odottavat että joku juutas kehtaisi yrittää jotain ja lataavat viisautensa, toki sillä tavoin että herkempi voisi jo lannistua. Jos heille heittää vaikkapa sarkastisen vastauksen niihin kommentteihinsa, he heittäytyvät marttyyreiksi ja "sanoivat vaan" tai "tarkoittivat hyvää", jne. Se on niiltä ihan yleinen ilmiö, teitpä mitä tahansa. Turha niitä on kuunnella. Besserwisserille on lopulta ihan sama kuunnellaanko häntä, joten huomiotta jättäminenkään ei tuota toivottua tulosta.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Niin siis minähän en välitä, mutta olen vain huomannut, että nuo ovat sellaisia vakkarivänkytyksiä, joita esim. laihdutusasioita käsittelevät blogit ovat pullallaan :)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Helena, kiitos siitä lantion hetkutus-vinkistäsi.

Alan itse laihiksen vasta ensi viikolla. Olen siitä huolimatta hetkutellut lanteitani jo useamman päivän ja todennut, että kyllä se toimii;)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Joo, se on ihan huippua. Itse hetkuttelen edelleen lähes päivittäin ja olen oppinut uusia liikkeitäkin, mm. sellaisen afrorytkytyksen :D

Veikko Vitikainen

Pitäisiköhän ruveta lanteita hetkuttelemaan. Tansseissa käyn jos ei sada, ja lenkille en voi mennä jos on liian kuuma, koska siinä tulee hiki. Hiihtämään en voi mennä jos ei ole lunta. Eli liikuntaharrastukseni voisi rajoittua Helenan lantioliikkeiden seuraamiseen peilisalissa. Siinä voin kyllä menettää malttini ja saada sympatiahien otsalleni.

Matti Jalagin

Ai niin Helena.

En muistanut kertoa, mistä tietää 100%:n varmasti, että rasvaa palaa.

Kun paska kelluu (en puhu politiikasta) niin siinä on silloin rasvaa.

Ellei normaali huuhtelu riitä, niin laita paperia tykö. Kyllä lähtee.

Ja niin lähtee painokin vaikka olisikin väärin laihdutettu.

Minulle ei ole muuten tullut takaisin, koska muutin elin- ja syömistapani.

Simple.

PS. Tuosta leivän syönnistä. Syön edelleen leipää lähes kuin ennenkin, mutta v a i n täysjyväruista eli O:n jälkiuunileipää ja näkkäriä aivan normaaleilla herkuilla eli voita, juustoa ja leikkeleitä.

Mutta kaikkea vain silloin tällöin eikä koskaan ähkyyn eli ällistykseen saakka ja paljon pähkinärusina-seosta välipaloiksi sekä hedelmiä.

Blenderiin esim. appelsiinia, nektariinia ja mitä sattuu olemaan ja sotku jääkaappiin kulhossa niin, että makean nälän yllättäessä tai hiilarin puuttuessa korvien välistä voi hujauttaa kurkuntäyden ja aina toimii.

Niin kuin se suolikin.

PPS. Älkää kertoko enempää tuosta hetkuttelusta, sillä selkä on vieläkin hellänä persulle putoamisen jälkeen.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Voi sentään.

Minä kun olen koko ikäni ollut tämmöinen läpipasko, niin käy suorastaan kateeksi, että joku kykenee lihomaan. Vielä kun olin parikymppinen, niin paremmin tietävät mummelit sun muut hokivat syömistäni ja juomistani päivitellen, että "kyllä sulle vielä kaljamaha tulee". Näin hyvän matkaa kolmekymppisenä ei kyllä siltä oikein näytä, ja olen aidosti kateellinen niille miehille joiden paino liikkuu kymmeniä kiloja suuntaansa. Minulla kun se on liikkunut tasan 2 kiloa suuntaan tahi toiseen viimeisen 15 vuoden aikana, ja vielä menee ylppäreihin hommattu pukukin päälle. Semmonen kaljamaha meinaan olis kiva, sitä voisi esim. läpytellä kesähelteillä.

Taisto Merilä

Kyllä vähähiilihydraattinen ruokavalio ainakin minun mielestäni on aivan ihanin ja terveellisin kehon kiinteyttäjä. Saa herkutella hyvällä ja terveellisellä ruualla mielin määrin – eikä tarvitse laskea kaloreita ja harrastaa pakollista hikiliikuntaa.

Mutta eihän siinä mitään, jos pitää pastaa, perunaa, ruisleipää, banaania ym. huonosti imeytyvää vähäravinteista vatsanturvotustäytettä, sekä hampaat irvessä kuntosalilla hikoilua ja lenkkipolulla lyllertämistä mieluisampana vaihtoehtona. :)

Joskus tulee laihdutustouhuja kuunnellessa mieleen perisuomalainen selkä hiessä ja suolattomalla kaurapuurolla tekemisen meininki – eli hyvä tulee, kun kovasti kärsitään, eikä varsinkaan nautita mistään, paitsi siitä kärsimyksestä ja sen tuomasta ”sädekehästä”. :DD

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Normaali hereto mies ei käytä ihana sanaa. Ei niin että olettaisin Jussin olevan normihetero, lol

Johan Lom

Ei käytä vai?

http://www.youtube.com/watch?v=4LUiGmoYc00

(Ja heterohan sen Johnnyn täytyy olla, kun laulaa: "Rakkain pani vierelläin, ihan hiljaa lähelläin, oisko ihanampaa niin kuin on tää")

Taisto Merilä

Voiko lihavammin päivän enää alkaa...? Silloin tekee mieli jäädä lötköttään..

PS. Jäi vaivaamaan Johnnyn ”Ihanan aamun” etäisesti inspiroima laulu. Ja löytyihän se jopa omasta cd-räkistä. Kari Peitsamon Pölypillerillä on piisi ”Lihava aamu”. Valitettavasti tai onneksi en löytänyt sitä netistä tähän hätään muualta kuin Spotifysta. Se kun ei käsittääkseni liity lihavuuteen, laihduttamiseen tai ruokavalioihin varsinaisesti.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Minä olen aina ihmetellyt kaurapuuron hehkutusta. Hyvältähän se maistuu, mutta jostakin syystä kaurapuuro ei ole koskaan pitänyt allekirjoittaneelta nälkää.

Jos syön aamiaiseksi vain lautasellisen kaurapuuroa, nälkä iskee heti kun pääsen ovesta ulos.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Mulla ihan sama!!!! Tykkään kaurapuurosta ja mielelläni sitä söisin, mutta kun se ei pidä nälkää. Olen aina miettinyt, että mikä vika minussa on. Onneksi on joku kohtalontoveri, niin ei ole niin tyhmä olo :D

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

Tuttuja kommentteja, mutta sitä edelleen ihmettelen että mistä sinä laihdutat 15 kiloa. Et ainakaan näytä grammaakaan ylipainoiselta.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

No on sitä hyllyvää vähän siellä täällä ja kun niistä pääsee eroon, niin arviolta se on sellainen 10-15 kiloa :)

Veikko Vitikainen

On kyllä Helenalla kauhea paikka. Hän ei ole edes ylipainoinen, vaan sellaisessa timmissä että jos hänen perässään kadulla armollisesti saisin kävellä, niin todennäköisesti päätyisin naisten alennusmyyntivaatekauppaan
hänen johdattamanaan makutuomariksi ostamaan tarpeettomia vaattekappaleita hänen tiimalasivartalon verhousta silmällä pitäen.

Petri Haapa

Vanhemmiten minulle on ilmaantunut päinvastainen ongelma, kun paino vähenee pikku hiljaa lihasten muuttuessa läskiksi

Keijo Räävi

Miksi laihduttaa?

Pienen ylipainon omaavat ovat tutkimustenkin mukaan muita terveempiä. Liikalihavuus tai liikalaihuus ei ole koskaan hyväksi.

Ja katsokaa luuviuluja naisia. Rupsahtavat ennen 40 ikävuotta ja pinna kireällä muutenkin. Kuin epävireinen viulunkieli.

Ylipainoiset sen sijaan ovat rentoja ja heittelevät herjaa tuon tuosta.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Pahimpana aikana vedin kahvia 12 - 15 mukillista per vuorokausi. Ja aina kaksi lusikallista sokeria per kuppi.
Nyt olen siinä kahdeksassa - kymmenessä mukillisessa. Jätin sokerin pois ja tilalle niitä Pirkka-nappeja kaksi. Eli kemiaa tilalle, vaikka en tiedä kuinka ne makeutusaineet oikein toimii kropassa. No, jenkkakahvat on melkein kokonaan lähteneet 3 kuukaudessa, mutta 'kuulassa' en näe suuria eroja. Vaakaa en käytä, joten kaikki on tällaista mutua. Paitsi jenkkakahvat. Ne on kyllä selvästi lähteneet ja housut suurentuneet.

Leivässä yritän olla tarkkana ja syödä vain tummaa kokjyvää. Muuten syön makkaraa ja lihaa kuin sika ja maitoakin vedän kuten ennen. Paljon maitoa, kun tykkään enkä ole mikään masokisti.
Sienimetsä on se mun liikunta. Niin ja puutyöt, mutta se kulkee ikäänkuin 'aalloissa', eli välillä en muuta teekkään. Nyt minulla on projektina tehdä kaikki kirjahyllyt uusiksi, korvata muutama työpöytä tehdä hyllyjä muutenkin lisää jne.
Voisi jonkun 15 kiloa vielä pudottaa.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa